Valpesjekkliste

Velkommen til den spennende reise med nytt familiemedlem i hus. Når du legger ut på denne gledelige reisen med den nye valpen din, er det viktig å være godt forberedt. Vår valpesjekkliste er laget for å veilede deg gjennom denne prosessen.

1. Valpefôr: Sørg for å kjøpe riktig type valpefôr som passer til valpens alder og størrelse. Se etter høykvalitets hundefôr som er alderstilpasset, og hold deg om mulig til det samme merket som oppdretteren brukte for å unngå plutselige kostholdsendringer. Dersom du velger å bytte fôr, er det viktig med en gradvis overgang. Snakk gjerne med veterinæren din for å få anbefalinger. 

2. Hundegodbiter: Godbiter er en velsmakende belønning for valpen din og et verktøy for trening. Velg sunne godbiter som passer for valpens alder og størrelse. Husk alltid å gi godbiter med måte som en del av et balansert kosthold.

3. Vann- og matskåler: Skaff deg to separate skåler til valpens vann og mat. Velg skåler som er enkle å rengjøre og ikke lett velter. Sklisikker bunn er gunstig for å forhindre søl, og alternativer i rustfritt stål eller keramikk er vanligvis mer holdbare og hygieniske.

4. Seng og teppe: Gi valpen sin egen komfortable seng og/eller hundeteppe der den kan hvile og sove trygt. Se etter en seng som passer for valpens størrelse og er enkel å rengjøre. Det er lurt å velge vanntette hundetepper og hundesenger som kan maskinvaskes for ekstra bekvemmelighet

5. Bånd og halsbånd: Kjøp et bånd og halsbånd av riktig størrelse til valpen. Sørg for at halsbåndet er justerbart og komfortabelt slik at det kan vokse med valpen. Ny valp i hus betyr også at man skal ut på tur hver dag. Husk å kjøpe en refleksvest eller refleksbånd til hunden slik at dere begge er godt synlige på mørke høst- og vinterdager. Hundeposer er også viktig å huske på når man skal ut på tur med hunden.

6. Hundeleker: Valper trenger stimulering og lek for å utvikle seg. Kjøp forskjellige leker som er trygge og holdbare. Hundeleker er en god måte å holde valpen underholdt og engasjert. Valper har ofte behov for å tygge for å lindre tannfrembrudd og for å holde seg opptatt. Kjøp tyggeleker som er spesifikt laget for valper.

7. Hundesjampo og børste: Skaff deg hundesjampo og en børste som er egnet for valpens pels. Å velge riktig sjampo er avgjørende for å holde valpens pels ren og sunn. Se etter en mild, valpespesifikk sjampo som ikke vil irritere huden eller øynene. Dette vil hjelpe deg med å holde valpen ren og velstelt.

8. Hundetannbørste og tannkrem: Begynn å venne valpen til tannpuss tidlig. Kjøp en hundetannbørste og tannkrem som er trygge å bruke på valpens tenner.

9. Transportbur eller reiseveske: Hvis du planlegger å reise med valpen, kjøp et sikkert og komfortabelt transportbur eller en reiseveske som sikrer valpen i bilen.

 

Husk at det er viktig å ta hensyn til valpens alder, størrelse og individuelle behov når du kjøper utstyr. Det kan også være lurt å konsultere veterinæren din for eventuelle spesifikke anbefalinger etter behov.

Lykke til med ny valp! 

Visste du at flere av våre hundetepper er vanntette? Ta en titt her da vel! 

Tilbake til bloggen

Kjøp produktene våre her